Univerzálne piškótové cesto

Jednoduché univerzálne piškótové cesto,ktoré zvládne aj začiatočníčka.Vyskúšala som veľa receptov,ale na toto cesto nedám dopustiť a pečiem ho už roky .Je vhodné ako na torty,tak i na zákusky.Nepotrebujete žiadnu váhu ,ani odmerku.Stačí nám klasická polievková lyžica.

Suroviny:

Vajcia /M,L/

Cukor

Vanilkový cukor

Olej

Voda

Prášok do pečiva

Polohrubá múka

/Kakao/

Postup:

Základom receptu je pomer,koľko dáme vajec ,toľko pridávame polievkových lyžíc cukru,vody,oleja.Pozor!!! múku ,pridávame dvojnásobok !!Dbajte na to,aby lyžice boli plné a pri cukre a múke mierne kopcovité.

Vyšľaháme si celé vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom ,pekne do hustej peny.Pridáme vlažnú vodu a olej.Zľahka premiešame. Nakoniec múku a Pdp.Pekne všetko spojíme ,aby sme nemali hrudky.Ak pečieme čokoládovú piškótu ,jednu/dve/lyžice múky,nahradíme kakaom.Dáme na plech,alebo formy.Pečieme na 180 stupňov.Nezabudnite si rúru zapnúť skôr,aby sa vám predhriala!

Napríklad na piškótu do kruhovej formy, priemer 24-30 cm som piekla z 5 vajec .

Na klasický rozmer plechu som piekla tiež piškótu zo 4-5 vajec.

Na roládu som piekla piškótu z 3 vajec.

Pekné pečenie!!

MS

Pridaj komentár